samedi 24 mars 2012

Jethro Massey - Fotograafi visiitkaart 2012


JETHRO MASSEY on vaheldumisi Pariisis ja Londonis resideeruv filmimees ja fotograaf. Elanud on ta USAs, Venemaal, Inglismaal ja Prantsusmaal ning räägib vabalt ka kõiki nende riikide keeli.

Nii tema foto- kui filmitöödes on kaetud väga lai teemade ja stiilide skaala, mida ühendab alati
üks soov: leida unikaalne ilu, vaimsus ja inimlik mõõde tema filmitavas persoonis või filmitavas kohas.
Jethro usub, et kõige olulisem on iga isiksuse nägemine, et säiliks terve mõistus meie üha
steriilsemaks ja külmemaks muutuvas tänapäevas.
Moskva Bolshoi teater, kunstnikud Londonis ja Berliinis, heategevusporjektid Aafrikas, surmanuhtlus Ameerika Ühendriikides- need on vaid mõningad süzheed, mida Jethro on puudutanud oma muusikavideotes ja dokumentaalfilmides.
Fotograafias on tal hetkel käsil maailma eri paigust pärit meelelahutajate portreeseeria, mis hõlmab nii Ameerika Ühendriikide tsirkusekloune kui ka Aafrika hõimude kloune. See on osa
samateemalisest ülemaailmsest dokumentaalfilmiprojektist.

Sellel näitusel esitab Jethro osakest oma antiigihõngulisest ja "vanakraamilikust" portreeprojektist "Who were you? ("Kes sa olid?").
See on mõtiskelu dokumentide ja mälu üle – kuidas mäletatakse iga inimest tuhande aasta pärast? Mida näevad inimesed fotodes, mis meist maha jäävad?

Need fotod ei ole tegelikult "vanad". Siin on pildistatud Jethro kaasaegseid sõpru ja tuttavaid, kes poseerivad tihti isegi tänapäevastes kostüümides või endi riietes, kuid paari aksessuaari, võetud pooside ja ilmetega on nad muudetud "vanaaegseteks". Umbes sajal projektist osalenud inimesel on nende enda foto loomulikult kodus kaminaserval. Kui küsitakse: "Kas see on sinu vanavanaema?" või :"Kas see on sinu vanavanaisa?" siis saavad nad kõik vastata:" Ei, see olen mina."

www.jethromassey.com


Jehtro Massey fotoseeria "Who were you?" on eksponeeritud Nokia kontserdimajas toimuval näitusel "Fotograafi visiitkaart 2012".

Jethro Massey fotod toovad Tallinnasse Cabinet Thierry Vallat ja Siidilabor.

Näituse kohta saab rohkem infot siit:

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire